”Snälla par, bjud in oss singlar ibland”

"Jag som singel blir aldrig medbjuden på middagar, semestrar eller storhelger" menar en insändarskribent som tycker det är svårt att skaffa nya vänner i vuxen ålder.

Jag är 30, tjej, och nybliven singel. Är positiv och glad så detta är inte något gnäll-inlägg ?
Jag vill bara uppmärksamma alla på att det kan vara ganska ensamt att vara singel. Dejting kan rulla på, men det sociala är det tuffaste. Jul och påsk och andra högtider kan vara ensamma.

Det är snarast tabu i vårt samhälle att bjuda med en singel på en parmiddag, även om själva singeln inte alls skulle ha något emot att gå på en trevlig middag och bara vara social. Eller kanske bli medbjuden på bio eller kafébesök med två par eller ett ”tjejgäng som har känt varandra jättelänge.”

Det är verkligen svårt att skaffa sig vänner i vuxen ålder! Det är inte som i ”Sex and the city”. Man har kanske modekläderna, men det finns inga luncher och bruncher och drinkar med tjejgänget. Alla är upptagna med sina partners, barn, träning, göra chiapuddingar och blanda smoothies ?

Jag går ut på restaurang själv och tittar på menyn, då upplyser personalen snällt: ”Man kan också ta med sig mat.”

På jobbet är man ”kolleger”, inte vänner, det kan förstöra arbetsrelationen – oprofessionellt. Utanför jobbet har alla sina åtaganden. När man berättar att man ska vara ensam under påsken eller ta semester och vara själv blir människor obekväma och vet inte vad de ska säga. De försöker i all desperation med ”Å vad skönt, egentid är underbart, njut!”

Man roar sig med att äta frukostar på kaféer. Det är inte lätt att erkänna att man är ensam, det är också tabu.
Så, par och singlar med ett ”fast kompisgäng” – tänk på att den ensamma singeln i er närhet som ”inte ska göra något speciellt, bara slappa” säkert skulle bli jätteglad om hen spontant bjöds med på en liten social grej – det kan vara en promenad i parken med er och barnvagnen, eller utflykt till Mall of Scandinavia medan ni handlar till barnen och så äter man lunch efteråt.

Testa att bjuda med denna person – jag lovar att hen blir glad och tacksam!

Singeltjejen som strosar runt med sin hund