INSÄNT: ”Stå upp för kulturen”

Jag är stödjande medlem i Haninge-konstnärerna och har mötts av det dystra beskedet att kommunen sagt nej till beviljande av borgen för ett lån till inköp av den nuvarande ateljé- och gallerilängan vid Österhaninge kyrka.

Den förra kommunledningen, som före valet var helt positiva till beviljande av borgen, har nu fällt den nuvarande ledningen med en rösts övervikt (31–30) i denna för Haningekonstnärerna så viktiga fråga.

Kommunens attityd är att vara ”kulturvänlig”, men i handling visas det inte.

Här har har kommunens ansvariga visat stor brist på samarbetsvilja och agerat på ett sätt som vi innevånare inte vill se och därmed också bidragit till vår misstro till politiker. Hur är det möjligt att från en dag till en annan byta åsikt och agera på detta sätt för att visa sin makt i opposition?

Jag är övertygad om att det fanns några kulturintresserade vid omröstningen som kunde ha agerat utanför blockpolitiken och följt sin egen åsikt, men någon så modig man eller kvinna fanns tydligen inte på plats. Kanske är det straffbart att i vår demokrati göra så?

Uppmaning till er politiker: Följ er egen uppfattning och övertygelse i kommunpolitiken! Här vill vi se samarbete och blocköverskridande lösningar.

Göran XW Eriksson