”Stäng av Barkarbybron!”

Det har varit signalstrul och många andra problem i trafiken över Barkarbybron.
Det har varit signalstrul och många andra problem i trafiken över Barkarbybron.
Insändarskribenten tycker att man ska prioritera kollektivtrafiken och stänga av bron för bilar. Bussen måste prioriteras.

”Det är dags att kommunen börjar ta sitt ansvar över den horribla situationen med buss 567. Inga fler ursäkter och undanflykter.

Ansvariga för busstrafiken har gjort det dom kan för att lösa problemen, genom att tillsätta personal på busshållplatsen Stora Torget under rusningstrafik, vilket gör att tiden för påstigning minskar avsevärt.

Däremot är det inte hållbart med trafiken över bron till Barkarby station. Det påpekar även samtliga busschaufförer när det är stopp – det är bron som orsakar alla förseningar! Det gäller både trafik till och från stationen.

Allt för ofta är det människor som blockerar vägen genom att köra fram för långt, inte hinna med rödljuset efter bron eller helt enkelt för att dom kör mot rött. Det sistnämnda hände senast idag. Vi blev stående på bron, eftersom att det var en trafikant som kom mot trafiken. Som tur var, hjälpte två till med att backa ut bussarna, så att dessa kunde ta sig vidare via Veddestavägen.

Detta är en direkt livsfara. Stäng bron för personbilar, i alla fall under rusningstrafik. Kan man inte trafikregler så har man inget i trafiken att göra, men ni på kommunen måste ställa detta till rätta.

Många av oss har betalat miljonbelopp för att bo i en stadsdel som vi varken kan ta oss till eller från på morgon och eftermiddag.”

Arg invånare i Barkarbystaden

Här kan du läsa fler insändare.

Lokaltidningen Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om den växtvärks om Barkarbystaden drabbats av.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.