Stoppa de sjuka budgivningarna

Det har skrivits om bostadsbubblor ett tag och just nu är den mer uppblåst än någonsin. Det bevisas klart och tydligt när ett radhus i Vällingby, som för 4 år sedan såldes för 3,1 miljoner, säljs för närmare 5 miljoner kr!

Eller en fallfärdig villa i Tyresö som säljs för 4,6 miljoner. Visst får man själv avgöra vad det är värt men taxeringsvärdet skall ju vara en riktlinje. Man ska inte betala mer för ett fallfärdigt hus än för ett renoverat, då måste folk inse att något är väldigt fel.

Budgivningarna har blivit helt hysteriska och det verkar som att folk tappat kontrollen. Överallt ser man objekt som säljs för flera miljoner mer än taxeringsvärdet. Det behövs åtgärder för folk klarar uppenbarligen inte av att själva avgöra när priserna går över gränsen.

Det behövs en mycket mer kontrollerad bostadsmarknad och regler för hur fastigheter säljs! När det alltid är den som kan låna mest som vinner skapas ännu större klyftor i samhället. Nu har även medelinkomsttagare problem att hänga med i budgivningen.

AT

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!