Allt sunkigare längs Gamla vägen

Vad händer längs Gamla vägen? Den frågan ställer sig insändaren Intresserad.

Vi ser en otrygg och olycksbådande utverkling längs Gamla vägen i Bollstanäs.

Det är boende och ungdomar som flitigt använder den smala grusvägen som rallybana trots hastighetsbegränsning och förbudsskyltar.

Det är lika hänsynslösa hundägare som släpper loss sina hundar i lillskogen invid Stensundastallet, fyller skogen och dikeskanter med plastpåsar med hundskit och låter hundarna kissa sönder gatlyktor, staket, murar och brevlådor.

Det är pundare och andra törstiga vars spritflaskor, ölburkar och annat medhavd skräp lämnas lite varstans hela vägen ner till sjön.

Därtill andra från när och fjärran som också tycks tro att lillskogen är soptipp och lämnar bildäck, julgranar, hushållssoppor med mera.

Taxichaufförer och andra nödiga ser också till att gödsla lillskogen väl. Småtjuvar trotsar många väl synliga kamerabevakningsskyltar .

Korsningen Gamla vägen/Fiskarvägen har blivit en allmän samlingsplats för trötta lastbilschaufförer, uttråkade ungdomsgäng, avställningsyta för diverse fordon, grushögar och trädgårdsavfall. En allmänt tråkig och ogästvänlig triangel som ingen vet vad den är till för.

Ogenomtänkt placering av papperskorg som kommunen flitigt tömmer trots att den som oftast är tom.

Gamla vägen är en väl trafikerat oskyddat grusväg, alltså en gata som saknar vägren, där bilburna, gående, cyklister skall samsas. Fartgräns på 30 kilometer i timmen råder i området. Sänk farten, så bidrar ni till både tryggare miljö och visar hänsyn till era grannar och medtrafikanter.

Och ni med företagsbilar, det lönar sig att visa hänsyn i trafiken om man kör med en bil som har företagets namn på karossen. Förutom att dåligt trafikbeteende är en säkerhetsrisk skadar det företagets anseende!

Intresserad