”Svarta hål i Solna”

Solna
"Svarta hål på närmare håll borde vara föremål för forskning", skriver insändarskribenten
Astronomerna börjar nu få förståelse för rymdens så kallade svarta hål, vilket är fascinerande, skriver insändarskribenten.

Astronomerna börjar nu få förståelse för rymdens så kallade svarta hål, vilket är fascinerande. Det finns dock svarta hål på närmare håll som borde vara föremål för forskning. Försök till exempel att skicka brev till Solna stads tjänstemän och POFF! så är det borta! Likadant med Postnords kundtjänst, frågor om felaktigt levererad post POFF! bara försvinner.

Liksom reklamationer till SAS (som inte ens har ordet reklamation sökbart), POFF! så har det försöket till kontakt sugits in i det svarta hålet och försvunnit!

Här finns en uppgift för någon företagsforskare att undersöka varför så många stora organisationer samtidigt drabbats av samma samhällsfenomen, nämligen att skapa maximalt avstånd mellan kunder/uppdragsgivare och företag/myndighet för att får svåra en kontakt ”in real life”.

Kanske är det att organisationernas inre massa blivit för tung för att kunna släppa ut några svar. Rymdens svarta hål släpper ju heller inte heller ut något ljus.

Robert Skoog