Min lokala hjälte

”Ta betalt på infartsparkeringen”

Boende borde ställa sina bilar någon annanstans än på pendlarparkeringen. Det menar en irriterad kollektivtrafikresenär, som skrivit en insändare.

”Det är ont om infartsparkeringar i Jakobsberg och det är en extremt hög beläggning på de få parkeringsplatser som finns. Kommer du efter 06:30 på vardagsmorgnar till infartsparkeringen vid busstorget (hörnet Järfällavägen/Kvarnvägen) är det fullt och det beror till stor del på alla boende som parkerar där.

När vi pendlare kommer på morgonen står det fullt med isiga bilar som har stått där hela natten och inte gett sig av till sina respektive arbeten på morgonen än, jag ser er komma allteftersom, men jag har inte tid att vänta! Jag måste med tåget!

Jag ser er komma gående från Kvarnplan, Vibblabyvägen och flerfamiljshusen vid Månadsvägen, Veckovägen och Kvarnvägen! Allt eftersom ni flyttar era bilar så får fler pendlare plats på infartsparkeringen, men det är inte det som är meningen.

Parkeringen är en infartsparkering för pendlare, inte en parkering för boende. Jag vill att infartsparkeringarna i Järfälla blir avgiftsbelagda.

Det finns två sätt att göra det på: antingen en bom vid infarten till parkeringen eller en parkeringsautomat där jag som pendlare kan få ut en gratisbiljett. Att parkera gratis skulle endast vara möjligt med ett månadskort från SL för alla andra skulle parkeringen kosta dygnet runt.

På så sätt skulle förhoppningsvis många parkeringsplatser frigöras och ni snyltare som ställer era bilar på infartsparkeringen utan att ha en endaste tanke på att åka pendeltåg skulle få parkera någon annanstans, kanske tom skaffa er en egen boendeparkering som alla andra.

Jag förstår att det här skulle få konsekvenser för de (ärliga) som är sällananvändare av kollektivtrafiken men detta sätt är tyvärr enda möjligheten att komma till rätta med missbruk av infartsparkeringen.”

Pendlare från Viksjö

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.