”Ta dig tid att besöka din lokala konsthall”

Man måste inte åka in till stan, på Väsby konsthall finns utställningar värda ett besök, menar insändarskribenten.

”Vår fina konsthall som drivs av kreativa idealister i styrelse och kansli har öppnat det nya året med ett kvalificerat utbud av intressanta utställningar.

Just nu kan man glädjas över två mycket duktiga målare, en etablerad kvinnlig konstnär, Anneli Nilsson, med verk från Bohusläns karga landskap och en yngling, Julius Nord, 23 år, från Östergötland med mogna verk på gränsen mellan det figurativa och det abstrakta.

Tyvärr blir jag besviken på den dåliga tillströmningen av publik. På vernissagedagen med underbart promenadväder borde många fler ha kunnat sökt sig till utställningarna och dessutom kunnat njuta av utsökt lördagsfika serverad av våra ideellt bakande vernissagegrupper.

Konsthallen är ju kommuninvånarnas egen kulturscen genom det generösa stöd som lämnas av såväl kommunen som ett flertal sponsorer, företag verksamma i kommunen.

Alla krafter borde kunna mobiliseras, kommunens kulturansvariga, företagens anställda och vi, invånarna, för att ge konsthallen den rättmätiga plats i vårt kulturliv som den förtjänar.

Vi behöver inte alltid ta pendeln in till de kommersiella galleriorna i huvudstaden för att njuta av god konst och kan också finna prisvärda objekt att smycka våra hem med på hemma­plan.

Väsby Konsthalls Vänner driver Konsthallen utan vinstintresse och håller nere kostnader genom frivilliga insatser och låga provisioner.

Utmaningen är alltså: Låt oss i Upplands Väsby vara stolta över vår vackra konsthall i Optimus historiska ­lokaler och besök Konsthallen med familj och vänner och berika ditt inre liv.”

Bertil Ingelsson

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.