”Greta Thunberg borde besöka Solnas politiker”

Greta borde besöka Solnas politiker.
Insändarskribenten vill att Greta Thunberg ska komma och prata miljötänk med Solnas politiker.
Kanske det är dags att Greta Thunberg besöker politikerna i Solna, menar insändarskribenten som ifrågasätter kommunens miljötänk kring Råstasjön.

Mitt i hjärtat av Råstasjöns känsliga naturområde planeras en så kallad ”omlastningscentral” för lastbilar. Det innebär att när Solnaborna tar sin promenad runt Råstasjön kommer samtidigt närmare 20 000 lastbilar köras in i området varje månad.

Redan nu är luften i Solna bland de sämre i Stockholm. Trots detta vill kommunen ”sälja ut” det lilla gröna andningshål runt Råstasjön som invånarna har kvar.

Hela Järvastaden med sina hundratals nyproducerade bostadsrätter kommer från sina balkonger se närmare 800 lastbilar per dag köras in i området, med utsläpp, köer och trafikbuller.

I dag stoltserar Järvastaden med löften som: ”Välkommen till ett drömboende för barnfamiljer och alla andra som vill bo lugnt och tryggt med naturen framför dörren.”

Nej, det är inte naturen som kommer att ligga framför dörren utan en depå av tung lastbilstrafik.

Har inte miljötänket nått längre i Solna än så här? Kanske är det dags för Greta Thunberg att besöka kommunstyrelsen i Solna. Ni har chansen och ansvaret att göra gott för framtiden.

Se till att göra det!

Nirak Legnard