”Tider för tåg och buss passar inte”

SL har stora problem med tidtabellen för linje 559, menar insändarskribenten.

”Bästa ‘SL’, vi har problem! Eller kan det vara du? Vi är de som åker buss 559 i Upplands-Bro, som behöver passa tåget in mot Stockholm från Bålsta och som upplever tidsbrist mellan tåg-tidtabell och busstidtabell.

Vi kan också lägga till att många medborgare inte passar in i normalkurvan för STIT (Skapad Tidsbrist I Tabellform). Jag tar här några exempel ”SL” så du förstår: Handikappade, rollatorförare, barnvagnsförare och ålderstigna resenärer passar inte in!

Jag tar ett exempel från den 21 januari: Buss 559 stannar på sin hållplats vid Kungsängens station med 1 (en) minut kvar till inkommande tåg. Då är det 20 meter kvar till stationsdörren, inne i stationen är det 10 meter kvar till spärrarna och sedan ytterligare 10 meter kvar till hiss för transport ner till perrongen för barnvagn/vagnar, rollatorer, handikappade/ålderstigna medborgare De som går normalt har mer än 40 trappsteg samt en avsats (cirka tre meter) halvvägs ner till perrongen.

Nu har jag inte nämnt de som måste passera biljettluckan i olika ärenden men de finns, trots att du, ”SL”, inte verkar räkna med dessa!

När bussarna ibland stannar mer än 50 meter från stationen och släpper av resenärer kan du säkert förstå situationen – eller?

Kommunen har sänkt hastigheterna på vissa gator vilket betyder längre restider för bussarna.

Jag kan inte så mycket om tidtabeller men drar ändå slutsatser av tabellen nedan. Buss 559 anländer 04.59, 05.14, 05.29, 05.44 och 05.59. Tåg anländer 05.04, 05.19, 05.34, 05.49 och 06.04. Det tycks vara 5 minuter som gångtid under en stor del av dygnet. Varför?”

Kungsängen som ovan – Bajben

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.