”Ta tillvara Vallentunas möjligheter”

För lugnt i Vallentuna?
För lugnt i Vallentuna?
Vallentuna – nära naturen men också nära trafiken. Det tycker insändarskribenten med signaturen AT.

När man går vid Kyrkviken hör och ser man trafiken, även när man passerat Kvarnbadet dominerar trafiken snarare än naturen och lugnet.Varför planterar man inte fler träd längs vägen för att skärma av? Det skulle bli både vackrare och mer inbjudande att promenera.

Sedan undrar jag var alla kafeér finns? Varför finns inget vid Gustavs udde eller någon annanstans längs vattnet? Det är näst intill folktomt, inga naturliga samlingsplatser som gör området mer inbjudande.

Stillhet eller bra utbud?

Det finns ett enda kafé i centrum. Visst är det skönt med lugn och stillhet, men ska folk vilja bo här måste ­utbudet bli bättre och miljön trevligare.

Vallentunasjön dominerar men går inte att bada i? Kan man inte avgränsa en liten del och ordna en tillfällig lösning, till exempel en pump så att vi som bor här kan bada på sommaren?

Långt till Täby C

Vallentuna skulle kunna vara mycket trevligare än vad det är om man tog bättre tillvara på möjligheterna. Man skulle till ­exempel kunna bygga en handelsträdgård, ordna ett utom­huskafé och skapa ett ­levande centrum med ­bättre utbud än tre pizzerior, två florister, Ica och Coop.

Åtminstone någon vanlig klädbutik – det är trots allt en bit till Täby C. Hoppas politikerna tar till sig av detta.

/AT