”Trafikregionråd Tamsons (M) svar ger förhoppningar om buss 835”

Buss 835 i Haninge och trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M).
Buss 835 i Haninge och trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M).
"Jag är en resenär i Haninge som påpekat för SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) att man borde kunna kompromissa kring viktiga busslinjen 835 i Haninge. Hans senaste svar ger mig förhoppningar om att SL hinner utreda frågan bättre", skriver Ingemar Carlsson.

Jag har sedan i början av mars haft skriftväxling med SL:s styrelseordförande Kristoffer Tamsons om buss 835 och fått svar genom hans politiska sekreterare.

Där har man bland annat hänvisat till parallellkörning med pendel och den nygamla stationen Vega.

Jag har då påpekat att linjen är viktig för oss i de södra kommundelarna Tungelsta och Västerhaninge och att även om pendeln går parallellt är det inte alltid primärt att få kort restid genom byten mellan buss och tåg, bekvämt resande är det primära.

Längs sträckan finns ju sådana platser som Baldersro, Handens centrum, Fredrika Bremergymnasiet, Handens sjukhus och Port 73 som är viktiga för oss resenärer.

Förändringen är aviserad till midsommar i år, så det finns tid att utreda

Ingemar Carlsson

Jag har i stället föreslagit att linjen avkortas till att gå mellan Tungelsta och Port 73 och att hållplatserna Nedergården samt Södra Jordbrovägen i Jordbro tillförs Jordbros egen busslinje 837.

Senaste svaret från Tamsons sekreterare daterat 7/5 är att ”linje 835 är under utredning”.

Förändringen är aviserad till midsommar i år, så det finns tid att utreda.

Lyssna på resenärerna och hitta inte på några skrivbordsprodukter.

Ingemar Carlsson