”Upprörd över den 
påstådda svälten”

Bland annat finns det gott om personal som älskar att baka och tar med hembakat, skriver insändarskribenten.
Bland annat finns det gott om personal som älskar att baka och tar med hembakat, skriver insändarskribenten.
I en tidigare insändare hävdas att de äldre svälter på Ros-Anders Gård. Det stämmer inte alls, menar dagens skribent: en anställd på boendet som nu vill tala om hur det faktiskt ligger till.

Jag blev både upprörd och ledsen när jag läste insändaren i Mitt i Haninge om att våra äldre svälter på Ros-Anders Gård.

Jag som anställd där vet att vi aldrig serverar kaffe­ utan tilltugg. Vanligtvis­ serveras glass, kakor, kaffe­längd eller wienerbröd.

Vi har duktig personal som älskar att baka och därför blir det ofta hem­bakat, ­vilket uppskattas av de ­boende. Vi väljer ofta att servera lingondryck eller citronvatten för att minska sockermängden för de äldre­, helt enligt våra kostråd.

”Är så stolt över vårt boende”

Insändaren påstod att vi inte har något att bryta nattfastan med. Jag antar att insändaren menade att vi inte håller med något ätbart innan frukosten. Vilket inte är fallet, det finns kräm, fil, yoghurt med mera och vi har alltid pulver till att vispa ihop nyponsoppa.

Till frukost serveras ­sedan ägg, gröt, smörgåsar, yoghurt, kaffe, te och juice.

Kan någon boende gå ned i vikt? Absolut, men då får man komma ihåg att vi har boenden­ i ­livets slutskede och då är det en ­vanlig ­komplikation med minskad matlust och vikt­nedgång.

Vi har två underbara sjuksköterskor som håller koll på vikt och BMI på våra boende.

Jag som anställd på Ros-Anders Gård är så stolt över vårt boende som på alla sätt är en positiv och bra plats för alla våra boende!

Katarina Friberg