”Ut ur era kontor, politiker”

Vi betalar mer skatt än andra. Ändå struntar politikerna i att ordna lokaler och mötesplatser åt äldre, menar insändarskribenten.

”Jag är sedan 2015 med i PRO Viksjö och vi är 513 medlemmar. Vad jag inte kan förstå är att Järfälla kommun inte kan se till att vi får en bra lokal som rymmer alla och där hyran är sådan att vi kan klara av den.

Jag förstår inte heller sättet att behandla en så stor grupp människor och att inte förstå att vi äldre behöver en samlingsplats som räcker till alla som vill vara med i vår gemenskap.

Äldre människor har ett stort behov av gemenskap och när det finns grupper som försöker ordna det på ett bra och billigt sätt för den äldre, så gör kommunen ingenting för att underlätta detta.

Vi betalar mer skatt än andra invånare och är dessutom en stor grupp, så pengarna från pensionärsgrupperna är ju inte att förringa.

När man i dag bygger ut Viksjö centrum med nya affärslokaler kan man tycka att kommunen i planeringsstadiet borde ha tänkt till och ordnat en lokal för medborgarna i Viksjö. Lokalproblemet är ju inte nytt och sträcker sig över tid då vi har styrts av olika partier. Men intresset för frågan finns tydligen inte.

Jag har en fråga? Hur har man kunnat låta elever gå i Viksjöskolan när dörrarna enligt den information jag har är felvända, så att det vid brand skulle det uppstå problem vid utrymning. Ansvar för gamla, ansvar för elever – nej, skäms kommunen.

Jag har bott här sedan 1969 och då hade kommunen ett gott rykte runt om i Sverige. Men i dag tror jag inte att kommunen direkt ligger i framkant.

Nej, ut ur era kontor och prata med folket för snart är det val igen och Järfälla består av Stäket, Kallhäll, Jakobsberg, Viksjö och Barkarby – om jag har glömt någon del är det ju även det kommunen gör.

Det här är skrivet av Anne Gångfeldt privat och ej skrivet av PRO. Tack för ordet.”

AG

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.