”Vad har Ekerö gjort dig för ont?”

Bygg en flygplats på Ekerö tyckte Janne – bygg ingen alls tycker Anders Nilsson.
Bygg en flygplats på Ekerö tyckte Janne – bygg ingen alls tycker Anders Nilsson.
På insändaren ”Bygg en ny flygplats på Ekerö” den 15 mars.

Hej Janne! Jag blir alldeles förvirrad av din insändare. Det finns inte så mycket miljöslum kvar i Sverige nu, men den största av dem alla, Bromma Flygplats, återstår ännu att få bort. Men vad har Ekerö gjort för ont, som du vill ge en ny flygplats, det förstår jag inte.

Jag tror inte att det behövs några fler flygplatser. Resandet har blivit som en drog tycker jag. Folk flänger som tosingar men får bara problem, eftersom de aldrig hinner stanna upp och cocoona, fila på sitt hantverk, sjunga, dansa och musicera. Nej, iväg bara till nästa snabbnöje.

Flygandet kommer att avta när det här beroendet går över i en insiktsfas och vi tar itu med våra liv och börjar leva här och nu och inte fly hela tiden. Sverige är ett underbart land! En starkt bidragande orsak är också insikten om vad det gör med vår jord att konsumera som vi gör i dag.

Så det blir nog ingen flygplats på Ekerö, Janne, hur tjusigt och framtidsoptimistiskt ditt projekt än kan låta. Förbifarten behövs inte heller när vi stannar hemma mera och börjar samåka de gånger vi absolut inte kan sitta stilla en enda minut till.

Anders Nilsson

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.