”Valfläsk ger inte äldre bättre tänder”

Tänder
Ge bättre tandvård till äldre önskar insändaren sig av politikerna.
Hörde på TV att ungdomar upp till 23 år ska få gratis tandvård. Ett förslag som inte kostar mycket, eftersom ungdomar i dag har bra tandhälsa. Sämre är det med pensionärernas tandhälsa, skriver insändaren.

Vi växte upp utan flourtanter och annan information om tandhygien, vilket gör att många pensionärer har stort behov av tandvård. Men att ge pensionärerna fri tandvård är inte aktuellt, det skulle kosta alldeles för mycket pengar.

Att var sjunde nybliven kvinnlig pensionär är fattigpensionär, sopar regeringen under mattan i budgeten.

Struntar i fattiga pensionärer

Bättre vinna billiga poäng med att ge ungdom fri tandvård. Även nyheten att all ungdom ska få gratis kollektivtrafik under loven, är billig poäng. Strunta i att alla fattigpensionärer inte har råd att köpa SL-kort, de kommer ändå att rösta rött som de alltid har gjort, så den gruppen kan vi glömma bort.

Viktigare att få barnfamiljernas röster. Jag tycker det är ett skrämmande cyniskt sätt att glömma den grupp av människor som har byggt upp dagens samhälle. Det är dom som har bytt blöjor på dom som idag bestämmer om hur våra intäkter ska fördelas. Nu är dom inget värda

Fundersam pensionär