”Hopplösa väntetider vid Hökarängens och Farstas vårdcentraler”

TBC p Christina skolan Liding . Skoll kare i ljusgult: Sophie Ekman. Skolsk terska: Charlotte Ekehult(svart r tt) och bitr rektor: Amanda Sch ltz(svart vit)
Det är inte lätt att få en tid hos en läkare, konstaterar "Gumman – för en dag".
"Tipsa mig om en vårdcentral som kan ta emot, någon som inte har månaders väntetider", vädjar insändarskribenten som gett upp om vårdentralerna i Hökarängen och Farsta.

Jag bor i Hökarängen/Veckodagsområdet och har bott här sedan 1954. Har nu kommit upp i åldern 85+, och behöver en bra läkare för att få hjälp för mina krämpor. Har inte ork och kraft att resa långt till en vårdcentral. Jag är nu skriven i Gubbängen, som tillhör Capio. Farsta kan jag inte tänka mig, för de har samma ägare  och jag  antar att de har samma uppläggning av system.

På vårdcentralen Hökarängen  går nog inte att få plats under min livstid. De har listningsstopp på grund av kraftig tillströmning av patienter med stora vårdbehov från hela Stockholm, läser jag på deras hemsida.

Snälla, någon som läser dessa rader: Tipsa mig om en vårdcentral som kan ta emot, någon som inte har månaders väntetider, som har bra läkare som bryr sig. Via Vårdguiden tänkte jag i dag den 11 mars beställa tid på ”min vårdcentral”. Fanns endast en tid i april, den 10 april klockan 11. Från den 20 maj  finns 16 tider. Man får inte vara sjuk.

Sedan har den vårdcentralen tider för lättare akut samt online. Mitt behov är att få ett läkarbesök, där läkaren förstår mig och jag läkaren. Vill att de ska ta mig på allvar. Får jag hjälp kan jag kanhända klara mig själv i vardagen.

Jag vill ha en bra läkare. Det behöver inte vara en egen husläkare som Bengt Westerberg pratade om. Bara en bra vårdcentral och bra läkare.

Folk säger till mig att jag ska byta vårdcentral, men jag vet inte vad jag ska byta till. Vill inte komma ur askan i elden.

Gumman – dag för dag