”Varför lockar inte Tyresö några företag?”

Det byggs så det knakar i Tyresö just nu. Tusentals nya bostäder ska stå klara inom några år. Har dock inte hört något om att det byggs för nya företag.

Vi är redan många Tyresöbor som inte hittar jobb i vår egen kommun, söder om stan, eller ens i stan och tvingas pendla 1-2 timmar i varje riktning till Kista, Solna och Sundbyberg och kanske ändå längre.

Vad gör kommunen åt det? Kollektivtrafiken från Tyresö blir snarare sämre när nu våra citybussar hotas av indragning. Många av oss får då två byten istället för ett. Vilket gör ändå längre restider.

Kommunen satsar mycket pengar på att bygga cykelbanor, men inte på att bygga ut vägarna som är på väg mot kollaps.

Det tar 30 min från Tyresö strand till golfbollsrondellen om man åker ”fel” tid. Många måste lämna barn i omsorg och måste åka ”fel” tid. När man har 3 mil till jobbet är det inte rimligt att tro att man ska ta cykeln till jobbet.

Förstår att man hellre sitter i köerna i den egna bilen istället för ståplats på de överfulla bussarna. Är tanken kanske att vi alla ska flytta norr om stan där jobben finns och söderförorterna blir bara för rekreation? Senast försvann Telia från Farsta till Solna.

Vad gör kommunen åt saken?

Man kanske kunde försöka få en av de myndigheter som ska flytta från Stockholm till Tyresö?

Vad gör att Solna och Sundbyberg lyckas locka så många stora företag till sina kommuner, medan Tyresö inte lockar några?

Tvärtom flyttade vår enda stora arbetsgivare Ericsson från Tyresö för en del år sen.

Pendlaren


Vad tycker du? Dela med dig av dina tankar och skriv en insändare här.