Vi vill behålla Kymlinge grönt

I en tätbebyggd storstadsregion är våra grönområden för många människor en oas för rekreation, idrott, annan rörelse, friluftsliv och övrig avkoppling.

Vi vet att många sundbybergare men även människor utifrån uppskattar Kymlinge stort och Liberalerna i Sundbyberg kommer att fortsätta kämpa för att bibehålla området grönt. Det är något vi stridit för i decennier.

Flera av de nya människor som flyttat in i Stora Ursvik och Brotorp har även gjort det med anledning av närheten till gröna värden.

Sundbyberg är Sveriges till ytan minsta kommun samtidigt som vi har tagit ett ansvar för bostadsbyggandet på nationell toppnivå.

I vår fina stad har vi i förhållande till vår befolkningsstorlek byggt i en takt som Stockholms stad endast kan drömma om.

I stället för att fientligt försöka ta över en annan stads mark för att bygga bort ett uppskattat grönområde kan finansborgarrådet Karin Wanngård (S) börja med att exploatera några av sina grönområden på hemma-plan.

Den 14 december 2014 röstade Socialdemokraternas Jonas Nygren i kommunfullmäktige för följande att-sats: ”förvaltningen med ansvar för stadsmiljö ges i uppdrag att planera för en utvidgning av naturreservatet i Kymlinge.”

Nygrens linje i frågan är minst sagt inte tydlig. Forskning visar på vikten av tillgängliga grönområden i exploaterade storstadsmiljöer. Bevara Kymlinge grönt!

Nina Lundström

F.d. riksdagsledamot och kommunalråd (L)

Johan Storåkers

Kommunalråd och gruppledare (L)

Inger Gran

Föreningsordförande och vice gruppledare (L)

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.