ANNONS

Svar på insändaren ”Botkyrka kyrka måste räddas”

Botkyrka kyrka
Botkyrka kyrka ligger bredvid området som belagts med bergmassor från Förbifart Stockholm.
Insändarskribenten "Jenny med vänner" är upprörd över utvecklingen kring Botkyrka kyrka.
Nu svarar Botkyrka kommun Åsa Engwall som är förvaltningschef på tekniska förvaltning samt styrelseledamot i Södra Porten AB som skapa det nya området i Eriksberg.
ANNONS

”Hej Jenny!

Jag förstår att du värnar om Botkyrka kyrka och den kulturhistoriska miljön intill kyrkan och jag förstår också att du känner oro och har funderingar över krossmaterialet som finns inom området intill E4/E20 samt vid Eriksbergs industriområde.

Botkyrka kommun och Skanska har sedan 2015 ett gemensamt utvecklingsbolag, Södra Porten AB. Bolagets långsiktiga uppdrag är att åstadkomma cirka 3 000 – 4 000 nya arbetstillfällen inom området, något som gynnar kommunen och Botkyrkaborna. Vi vill utveckla området med plats för företag och en ny trafikplats vid motorvägen.

Bredvid Botkyrka kyrka pågår ett annat detaljplanearbete. Det syftar till att möjliggöra en utvidgning av Botkyrka kyrkas kyrkogård, med plats för kistgravar och urngravar väster om nuvarande kyrkogård.

För båda områdena tar utvecklingsbolaget respektive kommunen fram utredningar och kartläggningar för att pröva om den tänkta utvecklingen är möjlig ur olika perspektiv, till exempel tar man då hänsyn till miljö- och kulturvärden.

Krossmaterialet, som just nu ligger inom Södra portens område, syftar till att stabilisera marken, för att möjliggöra en eventuell bebyggelse i framtiden. Utvecklingsbolaget ska ta bort krossmaterialet successivt efter 2019, enligt en fastställd plan.”

Åsa Engwall (Styrelseordförande i utvecklingsbolaget Botkyrka Södra Porten AB samt förvaltningschef på tekniska förvaltningen, Botkyrka kommun.)

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.