ANNONS

Insänt: Arbetskraft från Finland är varken er eller vår idé

Svar på insändaren ”Nobbade vår idé – snodde den sedan”:
ANNONS

Det är glädjande att Moderaterna i sak håller med oss i majoriteten om det positiva i att vi valt att söka oss till Finland för att rekrytera personal till omsorgen.

Vår idé handlar om att erbjuda bostad som ett sätt att rekrytera undersköterskor, stödassistenter eller socionomer till omsorgen i Botkyrka. Med erbjudandet om tjänstebostad vill vi vända oss till Finland men även till andra delar av Sverige.

Frågan som Moderaternas hänvisar till i insändaren handlar inte om att erbjuda bostad för att rekrytera personal, utan om att vi ska se till att det finns finskspråkig personal på våra finska avdelningar. Men det röstade Moderaterna emot med hänvisning till att språkkravet inte ska vara prioriterat.

Det är tråkigt att Moderaterna så illvilligt försöker lura Botkyrkaborna med att insinuera att vi skulle ha varit emot rekrytering av arbetskraft från Finland och att vi tagit deras idé.

Ingen i nämnden har varit negativ till att vända sig till Finland för att hitta utbildad personal. Dessutom är arbetskrafts­invandring från Finland knappast någon ny idé. Den kan varken vi eller Moderaterna ta åt sig äran för. Redan på 50- och 60-talet flyttade många från Finland för att jobba i Sverige.

Botkyrka har som de flesta andra kommuner stora utmaningar när det gäller att hitta utbildad personal att anställa inom omsorgen. Vi i den politiska majoriteten arbetar alltid för våra medborgares bästa. Då behövs samarbete.

Därför är det tråkigt att Moderaterna i stället väljer att ägnar sig åt politiskt käbbel.

Tuva Lund (S), kommunalråd, ordf. vård- och omsorgsnämnden

ANNONS
Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.