ANNONS

Insänt: Inför fler båtar till Essingeöarna

Signaturen Essingeborna vill ha mer kollektivtrafik på vattnet.
Signaturen Essingeborna vill ha mer kollektivtrafik på vattnet.
Stockholm kallas ofta för Nordens Venedig, men efter att nyligen ha besökt Venedig undrar vi varför det inte finns mer kollektiv sjötrafik i Stockholm som kan användas med SL-kortet?
ANNONS

Vi bor på den härliga ön Stora Essingen, men det är verkligen ingen behaglig upplevelse att åka kollektivt i rusningstrafik, särskilt inte nu när tvärbanan är stängd i sex månader och ettans buss är extremt högt belastad.
Ersättningsbussarna för tvärbanan borde ju i stället vara ersättningsbåtar. Skulle vara mycket härligare, än att sitta fast i bilköer på motorvägen.

Det byggs för fullt i Stockholm och planeras för ytterligare stora bostadsområden på Stora och Lilla Essingen.
Är det inte på tiden att SL inrättar en båthållplats på Stora Essingen nedanför Swedbanks kontor, där det planeras för 600 nya bostäder? Även vid Primusområdet på Lilla Essingen planeras det 
för ytterligare 600 
nya bostäder.

Det är väldigt trångt redan i dag i kollektivtrafiken till och från dessa tätbebyggda öar. Om det skulle ingå i SL-kortet att båten skulle gå regelbundet även på helgerna, skulle absolut fler välja båten. Förutom en härligare kollektivtrafiksupplevelse, skulle det göra oss mindre sårbara i situationer när bussar och spårtrafik inte fungerar.

Tänk att kunna ta sig med SL-kort mellan Bromma- Solna strand–Hornsbergs strand–Fredhäll–Alviks strand–Stora Essingen–Lilla Essingen–Gröndal–Reimersholme–Liljeholmen–Hornstull. Sedan skulle ni även kunna ha en anslutande sträcka som kan vara expressbåt mellan Lilla Essingen och Klara Mälarstrand.
Så ansvariga politiker, vad väntar ni på? Sjötrafiken är viktig för alla Stockholmare, inte bara de som bor ute i skärgården, utan även för oss i innerstaden.

Det parti som fixar detta innan nästa val kommer vi rösta på.

Essingeborna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.