ANNONS

INSÄNT: ”Besviken att inga modulhus byggs”

Modulbostäder Källbrink Hejarvägen Åvägen
Kommunen har dragit tillbaka planerna att bygga modulbostäder längs Åvägen.
"Det är svårt att förstå hur personer, som uppenbarligen har fått sin utbildning i den svenska skolan, kan hitta på sådana absurda fantasier", skriver insändarskribent "Besviken Huddingebo" med anledning av att planerna för modulhus i Källbrink/Fullersta dragits tillbaka.
ANNONS

Till min besvikelse har jag noterat att kommunen dragit tillbaka planerna på att bygga modulbostäder i Fullersta för nyanlända. Den officiella versionen är att de har hittat ett bättre alternativ, men naturligtvis har kommunen fått backa efter påtryckningar från högerextrema personer.

Själv fick jag reda på planerna genom ett inlägg på Facebook som uppmanade de boende att överklaga modulbostäderna. Flera kommentarer var väldigt obehagliga och uppmanade till mordbrand. 

Vill du också skriva en insändare? Klicka här!

Det var heller ingen hejd på alla otäckheter som skulle drabba Fullersta om modulhusen byggdes. Vi kvinnor skulle inte kunna röra oss fritt längre eftersom vi skulle riskera att bli våldtagna, barnen skulle bli otrygga och inte kunna cykla i området, den närliggande förskolan skulle drabbas eftersom det skulle bli kravaller vid boendet, villapriserna skulle falla, bilbräderna öka…

Det är svårt att förstå hur personer, som uppenbarligen har fått sin utbildning i den svenska skolan, kan hitta på sådana absurda fantasier. 

Det var dock tydligt att flera av kommentarerna kom från personer som inte ens är bosatta här. Jag kunde också till min stora glädje konstatera att många modiga personer vågade ge svar på tal, trots obehagliga påhopp.

Det är därför jag blev så besviken när jag läste att kommunen har vikit sig. I just denna fråga hade det varit rätt att stå på sig och inte låta de högerextrema sätta agendan.

Besviken Huddingebo

—————————————————————————-

Läs Mitt i:s rapportering om modulbostäder i Huddinge.

ANNONS

Efter protester: Inga modulhus i Källbrink – ny plats utsedd

Modulbostäder ska lösa krisen

Modulbostäder skjuts upp – för tredje gången

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.