INSÄNT: ”Dags att lägga ner hela Huddinge”

HUddinge kommun har gjort fel i upphandlingar under många år.
"Vi Huddingebor har i decennier levt med politiskt vanstyre, oavsett politisk ledning", skriver insändarskribenten Gonatt Huddinge som vi upplösa kommunen.
"Låt Skogås-Trångsund bli en egen kommun, låt Segeltorp-Snättringe gå till Stockholms kommun och fördela resten på angränsande kommuner. Skulle någon gråta över Huddinges avveckling? Knappast. Möjligen våra politiker som skulle bli välförtjänt arbetslösa", skriver insändarskribenten "Gonatt Huddinge".

Vi Huddingebor har i decennier levt med politiskt vanstyre, oavsett politisk ledning.

Hög skatt, hög brottslighet, gatuavgifter och accelererande förfulning i form av höghusbebyggelse i småhusområden. Inga ambitioner finns att verka för invånarnas bästa i stora frågor.

Huddinge tillhör sedan årtionden länets högskattekommuner utan att ha bättre service. En Huddingebo som tjänar 25 000 kr i månaden betalar nästan 6 000 mer kommunalskatt per år än stockholmaren.

Vi har även gatuavgifter som kan tvinga enskilda småhusägare att betala hundratusentals kronor för en allmän väg som de inte ens vill ha. Detta skamliga system tillämpas bara av cirka 40 av landets 290 kommuner, däribland Huddinge.

Vi är bland de värsta när det gäller brottslighet. Vad gäller anmälda brott per 100 000 invånare ligger Huddinge ständigt cirka 50 procent högre än Salem, Täby, Nacka och på ungefär samma nivå som det illa beryktade Södertälje.

Den som gör en utflykt runt Huddinge förfäras över hur smaklöst och utan hänsyn till befintliga invånare som kommunledningen agerar. Ingen dunge är för liten, ingen äng är för vacker, ingen utsikt är för milsvid för att inte politikerna ska förstöra den. De kämpar ständigt för att bygga sönder kommunen.

För några år sedan firades med buller och bång att vi blev 100 000 invånare. Varför? Vi borde i stället fira när vi får lägre skatt och lägre brottslighet.

Huddinge har redan störst befolkning efter Stockholms kommun. Räcker inte det? Titta på Ekerö, Lidingö, Nacka. Smakfulla bostadsområden, bra service, låg brottslighet och anständig skattenivå.

Men för Huddinges politiker är det viktigaste att få in mer folk och därför byggs det höghus i småhusområden med allt sämre boendemiljö för befintliga invånare som resultat.

Låt Skogås-Trångsund bli en egen kommun, låt Segeltorp-Snättringe gå till Stockholms kommun och fördela resten på angränsande kommuner. Skulle någon gråta över Huddinges avveckling? Knappast. Möjligen våra politiker som skulle bli välförtjänt arbetslösa.

/GONATT HUDDINGE