Min lokala hjälte

INSÄNT: ”En ursäkt och nya syrener, tack!”

Insändarskribenten saknar de fina syrenerna vid Segeltorpsskolan.
Insändarskribenten saknar de fina syrenerna vid Segeltorpsskolan.
Insändarskribenten Susanne saknar syrenerna vid Segeltorpsskolan. Nu vill hon ha en ursäkt av kommunen och anser att en nyplantering vore på sin plats.

Längs med gångstråket vid Segeltorpsskolan utmed Häradsvägen förgyllde tidigare vackra
syrener, äppelträd och andra lövträd vår vardag.

På sensommaren kunde man njuta av körsbär. Många arter fåglar, harar och rådjur sökte skydd och till och med grävlingen hade sitt bo här.

Den lilla dungen med prunkande prakt var ett eget vackert fungerande ekosystem som mildrade trafikbullret gav oss rekreation och var plats för barns kurragömma och tittut.

Syrenerna var äkta gammal bondsyren med magisk prunkande prakt.

Så på en dag utrotade kommunen detta. Skövlade varenda syrenbuske och mejade ner äppelträdet och lämnade kvar tre stackars träd.

Nu finns inget vackert kvar längre på denna sida Segeltorp. Trafikbullret är besvärande både ute och inne. Det var hemskt att se årsungarna hoppa runt och leta efter sina trygga bon.

De yttersta buskarna utgjorde en trafikrisk, ja, men det hade ju räckt om ni hade för hand ansat och skurit ned det som behövdes.

Detta var en radikal lösning till följd av dåligt underhåll i många år.

Jag tycker kommunen ska ersätta åtminstone syrenbuskarna närmast gångvägen. Helst också plantera en häck mot Häradsvägen (utan att bli en trafikfara!) så barnen återigen får en naturlig grön plätt att leka på.

Skäms de som ska skämmas på Huddingekommun! En ursäkt och nyplantering är verkligen på sin plats.

Susanne