ANNONS

INSÄNT: Flemingsbergs station dör ut

"Vid årsskiftet kommer fjärrtåg söderut mot Malmö och Göteborg inte längre stanna i Flemingsberg. Varför ska vi behöva åka i fel riktning in till Stockholms central för att hoppa på dessa tåg söderut i framtiden?"
Insändarskribenten ifrågasätter varför Huddinge kommun accepterar att fjärrtågen inte längre ska stanna i Flemingsberg.
ANNONS

SJ, SJ, gamle vän……..  Nja, gammal är du kanske, men inte direkt någon vän. Vid årsskiftet kommer dina fjärrtåg söderut mot Malmö och Göteborg inte längre stanna i Flemingsberg.

En lömsk taktik med successiva nedskärningar har till slut lett fram till denna nedläggning. Vi varnade för detta redan för två år sedan, då vi märkte att målet var att långsamt döda stationen för fjärrtågen.

Om man vill boka en resa från/till Stockholm, så kommer Flemingsberg inte ens upp som alternativ. 

Det är en felaktig taktik att reducera antal avgångar/ankomster, då blir bara stationen mindre och mindre att räkna med. 

För att få genomslag måste man i stället öka, så att resenärerna känner att detta är ett alternativ om man ska från eller till söder om Stockholm.

Klicka här om du också vill skriva en insändare!

Flemingsbergsområdet i sig är i färd med att utvecklas till ett nav för utbildning, forskning, vård, rättsväsen och kultur på Södertörn.

Området är ett av Huddinge kommuns mest prioriterade projekt såsom det framhävs av kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M).

Men hur kan ni då acceptera att fjärrtågen försvinner från stationen? Varför ska vi behöva åka i fel riktning in till Stockholms central för att hoppa på dessa tåg söderut i framtiden.

ANNONS

Ni planerar ju till och med ett resecentrum i Flemingsberg. Bra kommunikationer blir alltmer väsentliga och ett stort ansvar för det faller på den kommunala fysiska planeringen.

Se till att marknadsföra Flemingsberg station som det bästa alternativet för resenärer från/till söder om Stockholm. Sätt press på SJ!

Stuvsta Gårds Villaägareförening

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.