ANNONS

Insänt: Ge Tyresös lärare rätt förutsättningar

ANNONS

I media får vi veta hur viktig skolan är för samhällets utveckling, forskarna påtalar hur viktig läraren är för elevens utveckling och rikspolitikerna har insett att lärarkrisen är ett faktum som behöver åtgärdas. Årets löne­revision för lärarna gav inte några signaler om att Tyresö kommun är av den uppfattningen.

Enligt Lärarförbundets löneenkät i Tyresö svarar 53 procent av lärarna/förskollärarna att de överväger att lämna kommunen och 37 procent att de överväger att lämna yrket. Drygt 60 procent anser att de lokala politikerna inte ger förutsättningar för löneökningar. Det är en varningssignal som våra politiker behöver ta till sig och ha i beaktande när de lägger sin budget i juni.

Lärarbristen ÄR stor, det råder huggsexa om de lärare som finns och rektorerna är tvungna att erbjuda nyanställda lärare vettiga löner eller anställa obehörig personal. Det drabbar dessvärre dem som redan jobbar i skolan/förskolan.

När även socialtjänsten i Tyresö går på knäna blir skolans uppdrag än tyngre. När kraven på lärarna ökar men resurser saknas blir följden ökad ohälsa – det är en utveckling som ingen vill uppleva. Med tanke på att fler flyktingbarn och barn med särskilda behov nu sitter i våra klassrum är det av stor vikt att Tyresös lärare får förutsättningar att skapa en bra kunskapsutveckling för alla elever!

Lärarförbundets avdelningsstyrelse i Tyresö

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.