ANNONS

INSÄNT: ”Indragna busslinjer resultatet av en usel upphandling”

ANNONS

Det är kanske ingen hemlighet att alliansmajoriteten i landstinget inte är direkta miljövänner. Men att göra en så dålig upphandling av busstrafiken som gjorts nu, det är en ren skymf mot medborgare och miljö. Att man dessutom väljer att samtidigt öka tullarna gör situationen ohållbar.

Hur ska människor ta sig till sina arbeten om det inte går bussar? Och om det blir för dyrt att ta bilen? Nu försvinner troligtvis Dalarös livlina till Stockholm, buss 869. Ja, det går buss till Handen, och ja, det går pendeltåg därifrån (när de går), men när 839:an kommer till Handen är 869:an nästan framme vid Gullmarsplan.

Och med bussen till Gullmarsplan får många resenärer direkt tillgång till hela södra Stockholm, Nacka, Värmdö och tvärbanan.

Och är den smartaste lösningen verkligen att öka trycket på Centralen? Jag anser att det är en riktigt dålig upphandling som är grunden till de enorma buss­problem som har börjat nu, men som vi inte sett slutet på. Vi har en landstingsmajoritet som inte ser till medborgarnas intressen. Nu måste kommuner och staten reagera, annars stannar Storstockholmsregionens utveckling!

Och framför allt: vi måste reagera, de folkvalda måste få reda på hur dessa förändringar påverkar oss. Hör av er till landsting, SL och kommunpolitiker!

Körkortslös Dalaröbo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.