ANNONS

INSÄNT: ”Jordbro – orten ingen bryr sig om”

ANNONS

Varje gång jag går till Jordbro centrum så känner jag mig obekväm av hur smutsigt och gammalt det är. Ojämna vägar, bortplockade stenblock ifrån marken, nerklottrade väggar, gångar med en hemsk lukt av avlopp och gamla affärer.

Hur många gånger har man inte fått lappar i brevlådan, där det står att Jordbro centrum ska byggas om, så att det blir bättre och fräschare? Och kanske mer modernt? Det har gått flera år sedan vi fick en sist, och jag är mycket besviken på resultatet: ingenting.

En massa pengar läggs oftast på att bygga nya bostäder i Handen, och att bygga om vägar som inte tycks behöva byggas om varje år. Tänk vad bra om man i stället kunde lägga pengarna på annat, som att bygga om tågstationer, eller spendera pengar på att fixa områden som folk är i.

Att se hur lite saker som förändrats under åren gör mig väldigt besviken. Varför? Jo, för att jag inte vill åka cirka 10–30 minuter buss till Handen bara för att kunna gå till exempelvis en restaurang, ett kafé, en butik, eller köpa mat och tillbehör till mina djur, och sedan komma hem en till två timmar senare.

För mig så känns det väldigt ofräscht och tråkigt att se hur det ser ut nu i samhället, och man märker verkligen hur lite kommunen bryr sig om hur det ser ut på vissa ställen.

Jag skulle vilja att kommunen brydde sig mindre om nya bostäder och mer om ställen som folk går till mer. Att de slutar med att lova folk om att nya saker kommer att hända och fixas, och sedan inte göra någonting alls och spendera pengar på andra saker.

Det skulle vara trevligt om man kunde gå till ett ställe i närheten och hitta saker man behövde lättare, och spendera mindre pengar på annat. Det tycker jag i alla fall.

En besviken student

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.