Insänt: ”Klottrarna har tagit över Södermalm”

"Jag har bott på Södermalm sedan 1984 och så illa som det är nu har det aldrig varit". Klottrarna har tagit över stadsdelen, tycker insändarskribenten.

Tog en långpromenad söndagen den 26/3 på Södermalm. Gick igenom Södra station förbi Zinken genom Tanto bort mot Drakenbergs parken och sedan mot Skanstull längs vattnet.

Jag var nästan gråtfärdig över att se hur vår vackra stadsdel är så fullständigt nerklottrad. Det finns inte en parkbänk inte en papperskorg, inte ett elskåp eller byggnad eller garageport som inte är fullständigt nerklottrade. Värst är i Drakenbergsparken där även den så kallade legala klotterväggen finns, för där var även var och varannan lyktstolpe nerklottrad.

Till och med klätterväggen vid badplatsen i Drakenberg är nerklottrad. För att inte tala om brofästena på Årstabron och Södersjukhuset nedre delar av fasaderna mot vattnet.

Jag började göra felanmälningar via Stockholms stads app ”tyck till” men gav upp – jag hade behövt göra en 500-600 anmälningar om klotter längs min promenadväg, om det ens räcker.

Jag har bott på Södermalm sedan 1984 och så illa som det är nu har det aldrig varit.  Är det så här det ska se ut nu för att några politiker tycker att det ska finnas legala klotterväggar?

Ska man behöva heltidsanställa 10-15 klottersanerare på Södermalms stadsdelsnämnd vars enda uppgift är att sanera klotter och när man gått igenom ett ställe så är det bara att börja om igen?

Eller är det dags att säga: nu räcker det! Och ta bort de legala klotterväggarna, se till att polisen får resurser att plocka misstänkta individer på sprayburkar och införa verklig nolltolerans mot klotter som det var under förra (borgliga) mandatperioden. Jag säger nu räcker det! Och jag är övertygad om att det är väldigt många Söderbor som håller med mig.

/Caroline Silverudd


Vad tycker du? Skriv en insändare här.