ANNONS

Insänt: Nobbade vår idé – snodde den sedan

ANNONS

Botkyrka är ett finskt förvaltningsområde, vilket innebär att vi ska kunna erbjuda myndighetsservice, men också exempelvis äldreomsorg, på finska. Personalkonkurrensen kring de med rätt utbildning och en tvåspråkighet hårdnar mellan de kommuner som är finska förvaltningsområden.

Vi kan därför ha förståelse för att förvaltningen kan se ett ökande behov av att rekrytera finskspråkig personal. I ljuset av att Botkyrka nu är ett finskt förvaltningsområde, och att den första generationens invandrare av de som kom under primärt 1960- och 1970-talet börjar komma upp åldrarna där de behöver mer omsorg, kommer det troligen att finnas fortsatt en ökande efterfrågan på finskspråkig personal.

Det kan även därför vara värt att påminna majoriteten om att vi, i ett yrkande på vård- och omsorgsnämnden i december förra året, påtalade för majoriteten om att det i vårt östra grannland Finland finns gott om vårdutbildad arbetskraft som kan såväl finska som svenska.

Då kallades vi moderater för ”cyniska” och vi fick höra att ”så kan man inte göra”.

Men nu avser Socialdemokraterna, enligt Södra Sidan den 14 maj, göra precis detta. Dessutom planerar man att erbjuda personalbostäder.

Vi tycker ju lika i själva sakfrågan, men det vore klädsamt om majoriteten bejakade våra moderata idéer från början och inte först säger nej, för att sedan komma ett halvår senare och låtsas om att det är en egen originalidé.

Kia Hjelte (M)

Carl Baker (M)

ANNONS
Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.