ANNONS

Insänt: Stanken tog död på vår långhelg

ANNONS

Kristi himmelsfärd, vårens enda långhelg, efterlängtad av många, och nu skulle dessutom Stockholm bjuda på fantastiskt väder, förväntingarna var höga.

Många var vi som plockade fram grillarna och bjöd långväga familjemedlemmar och vänner hit för att tillsammans njuta av den vackra våren.

Men tyvärr hade kommunen (eller kommunens arrendatorer av åkrarna i Botkyrka tätort) helt andra planer. Lagom till helgens början valde de i stället att gödsla flera av sina åkrar med kopiss och koskit.

I stället för doften av hägg och tända grillar fylldes hela bostadsområden, även långt från åkrarna, av en så vidrig stank att det inte ens var möjligt att vistas utomhus under hela denna långhelg.

Våra långväga gäster fick i stället för grillafton och doften av hägg själva uppleva hur fruktansvärt illa kommunens medborgare behandlas.

För visst måste det finnas luktfria gödningsmedel att sprida i tätorter, och även om man nu ville sprida just denna koskit och kopiss på åkrarna, varför kunde man inte ha väntat med detta till på måndagen?

Inget regn var utlovat på många dagar, och inte heller plöjdes denna skit ner, så inte nog med att hela denna långhelg blev förstörd, utan vi fick även leva med stanken i över en en vecka.

Dessutom var det lika illa förra året.

Hur kan man vara så respektlös mot sina medborgare?

ANNONS

Vår långhelg blev förstörd

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.