ANNONS

Insänt: Stora beslut som tagits tack vare V

Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, menar Vänsterpartiet, som i den här insändaren listar frågor där de kommit med förslag i Upplands-Bro.
ANNONS

”Nu är snart sommaren här och vi längtar alla till sol och bad. Vänsterpartiet har föreslagit i kommunen att åtminstone ett utomhusbad ska tillgänglighetsanpassas, så att alla invånare i kommunen får möjligheten att njuta av ett uppfriskande sommarbad.

Nu finns långt framskridna planer på en ramp vid Lillsjön som möjliggör att även en rullstolsburen person själv kan ta sig i och ur vattnet!

Sedan kommer hösten och vintern med snö och kyla. Vi som går eller cyklar och de som drar på en barnvagn får svårt att ta sig fram i snödrivorna. Vänsterpartiet har motionerat om att kommunen ska tillämpa så kallad jämställd snöröjning. Det betyder att gångvägar och cykelvägar som leder till barnstugor, skolor, busshållplatser och institutioner där i huvudsak kvinnor jobbar ska snöröjas först. Den motionen är nu antagen och vid nästa upphandling av kommunens snöröjning ska den jämställda snöröjningen finnas med som ett krav!

Det är viktigt att våra barn och ungdomar kan delta i sportaktiviteter. För många familjer med låg inkomst är idrottsutrustningen som barnen behöver dyr och man har helt inte råd, vilket medför att barnen inte kan vara med. Därför har Vänsterpartiet föreslagit att kommunen inrättar ett sportotek. Till sportoteket kan allmänheten lämna in idrottsutrustning man inte längre använder så att and-ra kan låna den.

Kommunen har beslutat att inrätta sportoteket som en av sina arbetsmarknadsåtgärder. På det sättet kan -alla barn som vill få utöva sin sport!

För Vänsterpartiet är det viktigt att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. De här besluten tar oss ett steg framåt och hade inte blivit av utan oss.”

Vänsterpartiet

Upplands-Bro

ANNONS
Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.