ANNONS

Insänt: Stort tack till all skolpersonal

Insändarskribenterna vill tacka skolornas personal för de resultat som gett en bättre rankning i SKL:s undersökning.
ANNONS

”Skolorna i Upplands-Bro har under 2010–2014, då Alliansen styrde, utvecklats till att bli bland Sveriges bästa. Våra skolor har klättrat rekordartat även under läsåret 2014/15, enligt Sveriges kommuner och landstings (SKL) rapport ”Öppna jämförelser Grundskolan 2016”. Mätningen avser en period då Alliansens skolpolitik fortfarande gällde.

När Alliansen tog över styret av kommunen 2010 var rankningen av skolan i den andra änden av skalan i jämförelser med landets övriga kommuner.

Alliansens tydliga och medvetna politiska satsning på att varje individ ska ges möjligheter att utvecklas och växa utifrån sina förutsättningar i våra skolor, samt Alliansens satsning på att lyfta fram lärarnas centrala och viktiga roll i skolan genom satsning på förste­lärare, höjning av lärarlöner utöver centrala löneavtalen och fortbildning, har gett resultat – ett rekordartat ­resultat.

Tack all fantastisk skolpersonal. Ni är en stor resurs i våra skolor och spelar även fortsatt en avgörande roll för våra skolor och inte minst för våra elever i kommunen.

Vi hoppas givetvis att skolorna i Upplands-Bro fortsätter sin positiva utveckling även under de år koalitionen (S+MP+KD+C) styr, vilket i så fall syns först de kommande åren.

Moderaternas fortsatta arbete för kvalitetshöjning av skolan syns bland annat i det politiska program vi nyligen presenterade som komplement till tjänstemännens Skolutvecklingsprogram.”

Fredrik Kjos (M)

Oppositionsråd

Kaj Bergenhill (M)

ANNONS

2:e vice ordförande

i utbildningsnämnden

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.