ANNONS

Insänt: Vad händer med trafiken i Handen?

ANNONS

Det byggs så det knakar i Handen och det blir säkert jättefint när det är klart men hur har ni tänkt till gällande trafiken?

Kommunhuset ligger intill denna väg och ni som sitter i detta hus måste ju se problematiken med trafiken som uppstått sedann rödljusen aktiverades för några veckor sedan? Från rondellen vid Vallavägen är det på eftermiddagarna kö och den kön fortsätter ända ner till rondellen vid Statoil i Handen på grund av dessa rödljus. Hela sju (!) stycken är det på denna korta sträcka.

Hur har ni egentligen tänkt att detta ska vara bra för framkomligheten och miljön?

När dessa rödljus var avstängda så flöt trafiken på mycket bättre och då ska det tilläggas att man fick svänga in vid Handenterminalen i stället för att komma fram.

Hastighetsbegränsningen på 40 kilometer i timmen är förståelig, då det är mycket bostäder längs denna väg. Men alla dessa rödljus som stoppar upp trafiken måste ju ha varit ett litet snedsteg i planeringen ändå?

Nuförtiden får man åka bakvägar vart man än ska bege sig i anslutning till och från Handen då det är trafikstockningar längs gamla Nynäsvägen samt väg 73 (trafikplats Handen!) och det kan ju ändå inte ha varit tanken bakom dessa hastighetsbegränsningar och trafikljus?

Förslagsvis så optimerar ni rödljusen på Gamla Nynäsvägen så att trafiken kan flyta på bättre eller stänger av dessa helt igen så att köerna minskar.

Ytterligare ett förslag är att ni bygger en rondell vid Sibylla i Handen, snett bakom kommunhuset. Detta är inte en hållbar situation!

Bilisten

ANNONS
Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.