ANNONS

Insänt: ”Var med och handla lokalt!”

Lika självklart borde det vara att handla lokalt som att köpa ekologiska varor, menar insändarskribenten.
Lika självklart borde det vara att handla lokalt som att köpa ekologiska varor, menar insändarskribenten.
ANNONS

”Det gör mig ledsen och frustrerad att vi människor är så dåliga på att förebygga problem medan vi kan, i stället står vi efteråt och gnäller om vad som kunde ha varit.

Vi är många som vill bevara Sundbybergs stadskärna, Signalfabriken och den underbara atmosfär som finns i Sundbyberg. Vilken lyx att ha detta utbud på gångavstånd! Men snälla förstå, för att butiker och restauranger ska kunna finnas kvar så måste du handla där.

Jag har själv varit butikschef i en butik i Sundbyberg och dag in och dag ut så är det väldigt mycket ”tittande” men väldigt få besökare som gör slag i saken och faktiskt handlar.

Vill vi inte behålla vårt fina utbud?

Om vi enbart nyttjar Sundbybergs gator för att flanera och mysa så kommer det tyvärr inte att vara möjligt för alla aktörer att finnas kvar och det kommer inte heller att locka nya aktörer att etablera där. För mig är detta precis som att välja en ekologisk (närodlad) vara.

Jag uppmanar alla att minst två gånger per vecka göra ett lokalt inköp i Sundbyberg och lägga upp en bild på Instagram eller Facebook med hashtaggen #sponsralokalt

Skriv gärna också namn på verksamheten/aktören du sponsrar. Tillsammans kan vi belysa detta problem och säkerställa att våra företag och aktörer vill finnas kvar i Sundbyberg och se till så att även nya vill ta plats. Låt oss inte tappa fler aktörer, nu tar vi vara på dem vi har.”

BC

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.