ANNONS

Insänt: Vasaparken i stan en förebild

”Som exempel har Vasaparken i Stockholm i dag ett rikt parkinnehåll. Där finns ett privat konstmuseum med restaurang som vetter ut mot parken; det funkar bra!”
”Som exempel har Vasaparken i Stockholm i dag ett rikt parkinnehåll. Där finns ett privat konstmuseum med restaurang som vetter ut mot parken; det funkar bra!”
Svar på insändaren ”Använd Huddinges pengar till rätt saker” den 24 maj:
ANNONS

Huddinge växer och Sjö­dalsparken behöver utvecklas till en levande stadspark för att locka olika typer av besökare. Detta är sedan tidigare Centerpartiets målsättning. Kommunstyrelsen har nu i år givit ett uppdrag att ta fram förslag på upprustning av Sjödals­parken som kommunens huvudsakliga stadspark.

Kommunens olika administrationsbyggnader behöver renoveras, så det kostar pengar även att inte bygga nytt. Tommy K vill också att vi satsar på personalen, och det är ju just de som då ska lockas att arbeta i detta nya, moderna kommunhus.

Som inriktning gäller nu att det nya kommun- och kulturhuset ska ligga i Sjö­dalsparken intill Forell­garaget. Vi ska ta reda på om vi kan effektivisera administrationen och hur mycket ett kommun- och kulturhus kostar. Själva stads­parken kan bli attraktiv med vatten, café, planteringar, spontan­idrott, lek och events. Det skulle kunna lyfta hela Huddinge centrum!

Som exempel har Vasaparken i Stockholm i dag ett rikt parkinnehåll. Där finns ett privat konstmuseum med restaurang som vetter ut mot parken; det funkar bra!

Christian Ottosson (C), kommunalråd

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.