ANNONS

Insänt: ”Vi begär folkomröstning om Slussen! ”

Värmdö och nacka kommuner sviker sina invånare när de stödjer Stockholm stads lösning på nya Slussen.

Det menar en insändarskribent.
ANNONS

Nyligen presenterades en ny detaljplan för bussterminalen sedan den förra avslogs för två år sedan. Frågan är om den någonsin blir verklighet då den kan överklagas ända till EU och ta fem-sex år innan arbetet med bussterminalen kan påbörjas. Även projektkontoret är osäker om detaljplanens eventuella godkännande. Därför finns nu sju alternativ, alla sämre än i Katarinaberget, enligt Stockholms kommun.

Värmdö och Nacka kommun är remissinstanser. Värmdö och Nacka stödjer Stockholm utan konsekvensutredning av egna tjänstemän. Det är oansvarigt och visar att politikerna inte är insatta eller vill ta ställning i ”Bussen till Slussen”. Bussterminalen delfinansieras av kommunerna med hundratals miljoner kronor, utan att vilja påverka bussterminallösningen.

Alternativet är att återuppbygga klöverbladslösningen, då behövs inga juridiska processer och minimerar trafikstörningarna. Då kan Slussen vara klar på fem-sex år.

När kommuner, partier och politiker inte håller löften, undanhåller viktiga fakta, när politiker anlitar vänner som ”oberoende” experter, när revisorer kritiserar styrningen av projektet, när fastighetsägare erbjuds mångmiljonbelopp för att dra tillbaka överklagande i domstol, då måste vanligt folk reagera och agera genom att begära folkomröstning.

Det borde egentligen inte behöva bli en folkomröstning. Det gäller bara att Nacka och Värmdö politiker ställer krav på Stockholm där lösningen inte är beroende av långa juridiska processer, med oklara utgångar.

Hans Jangeby

Initiativtagare för nätverket Folkomröstning om Slussen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.