Min lokala hjälte

Insänt: Vi valde det bästa alternativet

Fornuddsparken
Fornuddsparken.
Insändarskribenterna svarar på insändaren ”Barnen blir utan matsal i flera år” den 27 september:

Tyresö är en attraktiv och växande kommun. Många väljer att flytta hit och elevkullarna ökar. I Trollbäcken finns ett behov av fler högstadieplatser. En omfattande utredning har visat att en ny F–9 skola intill Fornuddsparken är det bästa alternativet.

Den nya skolan ska ersätta dagens F–6 skola, bestående av baracklösningar från 1970-talet. Placeringen föreslås ett stenkast från befintlig skoltomt. Ett skäl är att den nya skolan inte ryms där.

Ett annat är att det möjliggör bygget av en ny förskola och ett nytt äldreboende vilket vi är i stort behov av. Men kanske viktigast av allt innebär det också att eleverna kan gå kvar under byggtiden och slipper skjutsas till andra skolor för undervisning, inte bara för idrottslektionerna som nu blir fallet.

En ny F–6 skola på befintlig tomt och i samma storlek som i dag, vilket TEF föreslår, löser inte någon av dessa utmaningar. Framför allt inte bristen på högstadieplatser.

Ett nybygge innebär alltid olägenheter under byggtiden men övriga alternativ hade inneburit svårare omständigheter för alla parter. Den föreslagna vägen är både genomförbar och ansvarsfull.

Anki Svensson (M)
Anna Steele (L)
Ulrica Riis-Pedersen (C)
Anna Lund (KD)

LÄS MER
Insänt: Barnen blir utan matsal i flera år