ANNONS

Insänt: Vi vill bo kvar – men kan inte

ANNONS

Till Huddinge kommun, till någon som bryr sig:

Det är svårt att vara ung vuxen i Huddinge i dag. Jag trivdes så mycket när jag var liten, inga bekymmer, bara lek. I dag blir jag nästan tvingad ur kommunen. Varför? Det finns inga lägenheter.

Vi som har växt upp i Huddinge och gärna vill bo kvar här, kan inte. För några år sedan byggdes det inga hyresrättslägenheter. I dag byggs det, men kan vi flytta in där? Nej, tyvärr.

Vilken ung ensamstående vuxen har råd att betala 8 000–10 000 kronor i hyra varje månad som de nya

lägenheterna kostar att bo i? Varför byggs det inte lägenheter för oss normala människor?

Jag har tvingats flytta utomlands i ett halvår för att jag inte får boende i Huddinge. Är det så här ni behandlar oss som bott här hela livet? Betyder vi inget mer?

Jag har stått i Stockholms stads bostadskö i över åtta år. Jag vill inte bo någon annanstans än i Huddinge, men jag har verkligen inget annat val. Ni tvingar ut oss, slänger ut oss, bryr er inte.

Varför finns det inte en kö för oss som redan bor i kommunen, en ”internkö” för oss som bor kvar i föräldrahemmet? Varför ska lägenheter i Huddinge läggas upp på Stockholms stads bostadskö-sida så att alla kan se? Är det inte bättre att de som redan är i Huddinge ska få förtur? Ni tar in andra utanför kommunen och slänger ut oss unga vuxna som fortfarande bor hos föräldrarna. Är det verkligen så vi ska ha det?

Vi som jobbar inom kommunen och inte har ett boende, varför finns det ingen hjälp att få lägenhet? Vi borde också få en slags intern-kö. Huge och Heba, varför är era krav på årsinkomst så höga? Varför inte införa det som Stockholm har infört, 4 679 kronor kvar efter att hyran är betald? Jättebra!

ANNONS

Jag trodde Huddinge kommun var ”steget före”, men ni anar inte hur många steg bak vi ligger som kommun.

Ingenting fungerar för oss yngre, men det ser ni inte eftersom ni har det bra, har ett boende.

Jag hoppas verkligen att ni tänker efter lite.

S.I.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.