ANNONS

Insänt: Vuxna – gör Fittja tryggare

Fittja centrum ot totalförvandling. 
ANNONS

På sommaren åker det motorcyklar runt på vägar de inte får åka på. De kör i hastigheter som skrämmer många.

På vintern åker bilar runt i Fittja centrum och tror att det är deras racingbana. Vissa hänger runt i centrum och tror att de äger stället.

Jag menar att de flesta människorna i Fittja känner sig obekväma när dessa motorcyklar och bilar åker förbi i väldigt hög fart.

Samma sak när man går förbi centrum och alla ungdomar hänger och man bara undrar vad de kan och kommer att säga eller göra.

När jag promenerar runt på sommaren och det kommer upp till fyra personer på motorcyklar som åker rakt mot mig får jag en slags panik. De saktar inte ner utan jag får springa åt sidan. Tänk på gamlingarna som inte kan gå stadigt!

Samma sak när jag går förbi centrum, jag brukar alltid kasta ett mitt öga över axeln.

Mitt förslag är att vi sätter dit flera nattvandrare på de fina gatorna av Fittja. Nattvandrarna kan vara föräldrar och vuxna som patrullerar runt i Fittja och ser till så att det är tryggt, att alla känner sig bekväma och att det inte finns några bråk och tråkiga omständigheter.

För det första skulle samhället bli säkrare. För det andra skulle gamla män­niskor, vuxna och barn känna sig tryggare. För det tredje skulle risken för brott minska för det är flera vuxna och människor som patrullerar och bevakar samhället.

Egentligen tror jag att vi tillsammans kan skapa stor gemenskap och trygghet. Men då krävs en stor vilja hos alla vuxna.

ANNONS

Fler vuxna och fler nattvandrare i Fittja!

14-årig kille

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.