ANNONS

Inse det lidande ni vållar era anhöriga

ANNONS

Svar på insändaren ”Gamla och sjuka får inte längre dö i frid” den 23 september:

Med dagens medicinska landvinningar kan liv upprätthållas på gamla och sjuka till priset av mänskligt lidande.

Att anhöriga kräver att personal aktiverar gamla sjuka närstående låter som ren tortyr. Jag var själv anhörig till gamla sjuka föräldrar som dock hade förmånen att få dö lugnt och stilla efter ett långt och innehållsrikt liv.

Vi barn respekterade självfallet deras egen vilja att inte åka in och ut på akuten utan få somna in lugnt på äldreboendet med smärtlindring.

Det var väldigt fint att en sista gång få sitta vid de gamlas bädd och badda deras torra munnar med vattenindränkt bomullstuss och hålla handen. De somnade lugnt och stilla in i kretsen av barn och barnbarn.

Vilket intresse har påstridiga närstående att plåga sina gamla och sjuka anhöriga som helst av allt vill dö efter ett långt liv. Är de närstående ute efter anhörigas pensionspengar eller är det dåligt samvete över att inte ha ställt upp för gamla och sjuka anhöriga när de fortfarande var medvetna och kunde uppskatta det.

Mitt förslag är att anhöriga plågare får följa sina gamla och mycket sjuka anhöriga en dag på äldreboendet så inser de förhoppningsvis det lidande de vållar dem då de förvägrar anhöriga rätten till sin egen död.

Jag hjälper nu en kroniskt sjuk 69-årig partner och vi är mycket nöjda med vård och anhörigavlösning.

Nöjd anhörig

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.