ANNONS

INSÄNDARE: ”Nej till asfalt på gångstigen”

Insändarskribenten vill inte ha mer asfalt vid Kungsholms strand.
Insändarskribenten vill inte ha mer asfalt vid Kungsholms strand.
Nu hotar de på nytt med att fördärva vår natursköna gångstig utmed Kungsholms strand med miljöskadlig asfalt.
ANNONS

Resultatet blir ett hårdare underlag som är skadligt för leder. Joggarna är särskilt utsatta för denna extrabelastning och på sikt även fotgängarna.

Detta kan medföra sjukskrivningar och onödigt lidande. Av de cirka 100 personer som jag intervjuat på nämnda gångväg var det bara en som ville ha asfalt med motivation att asfalt är bättre när det regnar. Jag påpekade då vad som händer när det regnar/snöar på en asfaltväg vid 0-gradig väderlek. Man måste salta och sanda. Detta medför merarbete och extrakostnader.

Asfaltering innebär väl också onödiga extrakostnader. Observera att även cyklister tyckte att vår stig är både trevligare och bättre som den är. Mjukt underlag skapar promenad- och joggingvänlig miljö. De få natursköna idyller som finns i Stockholm bör bevaras i görligaste mån och det är väl de som använder nämnda stig som skall bestämma hur det skall vara – lyssna på dem.

Det finns även bestämmelser som gör att de ansvariga kan tvingas riva upp redan lagd asfalt och återställa. Jag återkommer om detta.

Fridhemsplansbo 
som vill ha hemfrid