ANNONS

”Riv inte Sicklavallen och gymnastikhallen”

Erikslunds FK
Insändarskribenterna tycker att skattepengar missbrukas när Sicklavallen rivs
Att riva en mycket välanvänd konstgräsplan och en gymnastikhall som invigdes 2011/2012 är ett gravt svek mot Nackas barn och ungdomar, i Sickla skola och i alla påverkade idrottsföreningar.
ANNONS

Det är också att missbruka våra skattepengar!

Vi vill att beslutet omprövas! Barn behöver röra på sig mer! På Sicklavallen är det aktivitet från morgon till kväll, alla dagar i veckan.

Forskning visar på konsekvenserna av inaktivitet. Psykisk ohälsa, fetma och diabetes bland unga ökar. Mycket lidande och enorma samhällskostnader går att hejda om politiker fattar rätt beslut.

Nacka växer

Nacka växer och det är redan stor brist på hallar och planer. Nacka är enligt Stockholms Fotbollförbund den kommun, näst efter Stockholm stad, som har störst brist på bollplaner, av alla 22 kommuner i regionen.

Sickla gymnastikhall används för många inomhusidrotter och är utrustad för truppgymnastik och cheerleading på elitnivå. Hallen är unik i sitt slag i Nacka! Föreningarna som använder hallen har 1 500 aktiva, mest flickor, 7–20 år.

Ingen kan ha missat att det i Nacka liksom i hela Sverige finns stora problem med utanförskap hos unga. Det har lett till ökad brottslighet och skjutningar med dödlig utgång. Trots det vill Nacka kommun riva en bollsplan och en idrottshall för våra barn och unga. Skolan och idrottsrörelsen är två av samhällets viktigaste aktörer för att förebygga utanförskap.

Film av Nacka kommun

I en film av Nacka kommun visas området vid Sickla skola. I filmen fladdrar diffusa planer förbi som man med svårighet kan hitta på kommunens hemsida. Enligt planerna skall man bygga en ny nergrävd sporthall med en mindre fotbollsplan på taket. En takplan har bristande tillgänglighet och möjliga säkerhetsproblem.

Allt detta för att exploatera tomten vid Sickla skola med 360 lägenheter.

Nacka består till 50 procent av skog och det måste finnas bättre ytor för nya bostäder.

ANNONS

Att förtäta Sickla på bekostnad av att skolbarn kan leka och unga idrotta på fritiden är fel. Att riva en välfungerande anläggning är slöseri och idioti!

Henrik Hafrén, ordförande Sickla IF

Lars Ekholmer, ordförande Stockholms Fotbollförbund

Terese Loon, ordförande Nacka Gymnastikförening

Anders Öhlander, ordförande Jarlabergs IF

Danijela Radsel Bengtsson,

ordförande Saltsjöbadens IF Gymnastik

Håkan Amrén, ordförande Järla IF

Lars och Petra Eurenius

Föräldrar i Nacka

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.