ANNONS

Nya invånare behöver också båtplatser

Fritidsbåtar
(Arkivbild)
Det behövs fler båtplatser i Österåker och därför är det inte bra att utbyggnaden av Säbyvikens marina stoppas. Det tycker insändarskribenten som svar på signaturen "En som älskar och värnar 
natur och miljö".
ANNONS

Jaha. Så det är bara utbyggnad av marinan i Säbyviken som förorenar vattnet? Hur många bryggor med vidhängande båtar finns runt Svavelsö och vidare ut från viken? Vill ni och era barn simma i rent vatten får ni nog söka er till en insjö utan bryggor, båtar och bebyggelse.

Vill ni och era barn simma i rent vatten får ni nog söka er till en insjö

Skärgårdskommunen Österåker vill locka fler att bosätta sig här. Nya invånare som lockas just av ”skärgårdskommunen” vill säkert också kunna ta del av den utlovade skärgården och det görs med båt.

Då behöver man ha någonstans att lägga båten, sommartid och vintertid, vilket kräver en marina.

Befintliga platser räcker inte till, alltså krävs utbyggnad, inte bara av Säbyvikens marina utan även av marinan i Svinninge. Trälhavets båtklubb behöver också öka antalet platser, alla har nämligen inte snubbelavstånd till egen brygga.

Tråkigt nog tycker jag insändaren vittnar om avundsjuka gentemot markägaren

Insändaren slutar med orden ”vanliga medborgare” ? Vad menas med det? Tråkigt nog tycker jag insändaren vittnar om avundsjuka gentemot markägaren. Respektera i stället markägaren som både har vilja och möjlighet att bygga ut och utveckla sin verksamhet, det tycker jag ska stöttas, inte motarbetas.

Kristina Lemon

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.