Min lokala hjälte

Invandrarna bidrar till utvecklingen

Svar på insändaren ”Dyrt när invandrare står utan arbete” den 18 juni:

Du menar att det är dyrt att ha flyktingar i Täby. Många kommer till Sverige till exempel för att undvika att bli mördade eller torterade.

Vet du Tiger Moth hur många flyktingar Täby tagit hand om den sista tiden? Täby har ett avtal att ta emot 30 flyktingar och 20 flyktingbarn. Täby har inte fixat det. Verkligheten är att Täby har tagit emot fem vuxna och fyra barn.

Om du vill skriva om hur det är dyrt att ha invandrare för Täby rekommenderar jag dig att att läsa rapporten från den internationella samarbetsorganisationen OECD. De har i sin stora undersökning jämfört vad invandrarhushållen betalar in i skatter och avgifter med vad de kostar i form av socialbidrag, pensioner och annan samhällsservice.

Jag hoppas att du kan fundera över om det är faktiskt om invandring är dyrt för Täby. Om vi har en väl fungerande Svenska för invandrare, en bra handledning för att alla invandrare hitta sin väg för att utveckla sig och en bättre integrationspolitik kan våra invandrare bidra för att utveckla Sverige.

E.G.A invandrare