Jag är trött på att städa efter andra

Jag är trött på att städa efter andra. Dagligen när jag är ute med hundarna möts jag av mängder av skräp på gångvägen mellan Tyresö skola och Strandskolan.

Många elever går till butiken på strandtorget och handlar läsk och godis på lunchen. Bevisen slängs sedan i närmasta buske i stället för i en av de fyra soptunnor som står längs vägen. Detta övergår mitt förstånd! När jag i dag sa åt en kille som slängde sitt glasspapper på marken fick jag bara skällsord efter mig. När jag gick i Tyresö skola för bara elva år sen hade vi städdagar på våren. Jag hoppas att de finns kvar, men de borde utökas till grönområdet runt om. Där är mycket värre drabbat än på skolgården. Det är inte bara tråkiga synintryck man får, många går med sina hundar som kan skada sig på glas och aluminiumburkar. Många vilda djur kan skada sig, och en del skräp hamnar till och med på åkermark och kan komma vidare i foder till djur!

Jag uppmanar skolor men framförallt föräldrar att ta nedskräpning på större allvar. Själv har jag fått ihop fem soppåsar där skolungdomar och barn ofta går och det gör mig både arg och ledsen. Det är inte jag som ska behöva städa efter dem. Min hund ska inte behöva bäras över områden med glassplitter och kossorna ska inte behöva dö för att någon skulle vara tuff och slänga sin läskburk på marken.

En som tröttnat