Jag är trött på sopgnället

Svar på insändaren ”Sophämtningen var smidigare förr” den 30 juli:

För det första, det enda man behöver göra är att dra fram sin tunna till vägen med locket ut om man vill ha tömt. Annars låter man bli, lika med ingen kostnad. Hur svårt kan det vara?

Ingen verkar heller ha tagit reda på att 95 procent av personal styrkan hos nya entreprenören är gamla Ragnsellare så är det problem med en väg i dag så har det alltid varit det. Och det är ingen som tackar sopgubben som sliter med oskottade tunnor, oplogade och osandade vägar, där han sitter på helspänn hela vintern och chansar upp och ner för backar.

Sedan att alla vägar kanske inte kan köras på själva hämtningsdagen vid väldigt dåligt väder beror lite på de nya sidlastarna, som avlastar sopgubben, som inte riktigt klarar att stanna i uppförsbacke för de kanar i sidled då. Österåker har en väldigt kuperad terräng och många vägar håller inte lastbilsstandard i varken vägbredd och vändplan.

Och om man inte själv förstår att man kan slå två flugor i en smäll genom att när man åker in till Åkersberga och handlar (eller måste affären köra hem maten till dig för att du bor 1,5–3 kilo­meter från centrum?) kan man på vägen svänga av vid Brännbacken och slänga sina grovsopor och sedan hämta matavfallspåsarna på Willys så vet jag inte!

Det går alldeles utmärkt att fortsätta att kompostera hemma vilket bara är bra för luften vi andas. Man måste inte ställa ut det bruna kärlet under pistolhot varje gång! Men det gör att de som inte har kompost också kan bidra för miljöns skull.

Överhopp kan hända om man bor i skogen vid till exempel personalbyte eller som nu i semestertider, det är ju inte med flit det blir överhopp.

Sopjonet