Jag slipper i alla fall stå ute och frysa!

Matilda Klar.
Matilda Klar.

Jag minns det som om det var i går. Megaenkäten inför valet hösten 2014. Det var en grådassig eftermiddag och jag stod utanför en matbutik och skulle fråga hundra (ja hundra!) personer om vilken som var deras viktigaste valfråga.

De flesta trodde väl att jag gjorde reklam eller ville värva dem till någon suspekt sekt. De undvek att möta min blick gick i snabb takt förbi och muttrade ”nej, nej” innan jag ens hunnit presentera mig. Till slut kom två killar ur personalen ut, med armarna i kors. ”Vi undrar vad du gör här?” frågade de med myndig stämma. Då insåg jag att jag stått och stört deras kunder i tre timmar.

När jag satte mig på bussen mot redaktionen kände jag mig helt matt, febrig och disträ. Men så behöver jag aldrig mer känna! En sådan här megaenkät, eller en omröstning, kan jag nu göra på nätet. Precis som förra veckan, när jag slängde ut omröstningen ”Vill du ha övervakningskameror på offentliga platser i Hässelby-Vällingby?” Svaren började strömma in på nolltid.

Så håll utkik på vår webbsida mitti.se/vasterort och vår Facebooksida för att göra er röst hörd i tidningen. Det är ju trots allt det som är viktigt för er som jag vill skriva om.

Fast det är klart, personliga möten med mig slipper ni inte helt. Jag kommer fortfarande ställa en massa enkla, svåra, roliga och viktiga frågor till er i Hässelby och Vällingby. Och det är lika roligt att träffa er ute på plats som att prata med er på nätet!