Jag vill bemöta Jimmie utan ägg

En valdebatt som inte blev av! Förra veckan skulle Jimmie Åkesson (SD) tala i min hemort Nacka. Jag hade tänkt gå dit och diskutera lite, men han ställde in talet.

Kanske blir det ett nytt tillfälle. Jag hade inte, som i Karlstad nyligen, tänkt ta med en korg med ägg för att förstärka mina argument eller på ett annat handgripligt sätt försöka övertyga honom.

Jag skulle ha bemött honom som vilken annan demokratiskt vald politiker som helst, och hade en förhoppning på ett artigt samtal. Bland annat om de affischer i tunnelbanan där hans parti på ett ohederligt sätt framställer att allt tiggeri är organiserat: ”Stoppa det organiserade tiggeriet i Sverige.” Det är ovärdig svensk kultur att ge sig på de svaga med dessa infama misstankar. Jag hoppas att det skadar hans parti, för jag kan och jag vill inte tro att tio procent av mina medborgare, det folk jag som invandrare har lärt uppskatta i drygt 50 år, ställer sig bakom denna elaka taktik.

Samtidigt tycker jag att det är fel att förstöra och kladda ner ett partis affischer. Inte bara för den självklara yttranderätten men för att de gott kan stå med skammen. Svenskarna är tillräckligt intelligenta att underkänna ovärdig propaganda när de ser den!

Johannes Wouters, Nacka